Тролейбусите в столицата са обновени на 100 процента. Това съобщи кметът на София Йорданка

...
Тролейбусите в столицата са обновени на 100 процента. Това съобщи кметът на София Йорданка
Коментари Харесай

Фандъкова: Тролейбусите в София са обновени на 100%

Тролейбусите в столицата са обновени на 100 %. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова , която дружно с шефа на " Столичен електротранспорт " Евгений Ганчев показаха последния от доставката на трийсет нови тролей буса, които към този момент се движат в града.

Всичките 30 тролей буса обслужват линии с номера 1,9,6 и 7. Производителят е " Шкода Електрик ". Тролейбусите са познати на столичани и потвърдиха през годините своята надеждност. Те отговорят на всички европейски стандарти, климатизирани са, имат тригодишна гаранция.

Доставени са по Оперативна програма " Околна среда " по мярката за възстановяване на качеството на въздуха, сподели кметът Фандъкова. Старите тролей буси ще останат в резерв в гаражите, с цел да може при нужда да се употребяват. С тези старания и със строителството на метрото желаеме повече хора да употребяват градски превоз, акцентира столичният кмет.

Кметът Фандъкова разгласи, че се чака до края на годината в движение да бъдат пуснати и трийсет електробуса, още веднъж по Оперативна програма " Околна среда ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР